Jurkjes online kopen: ons advies

Specifieke jurkjes
Voor specifieke jurkjes van een specifiek merk of simpelweg een jurk met bepaalde voering of kleurenpatroon, is het altijd aan te raden om eens te kijken op verschillende fora op internet. Dit is simpelweg te doen door via google de naam van de jurk in te typen, of door andere karakteriserende en omschrijvende termen van de jurk in te voeren, o.a. rood, mooi, hip enzovoort. Beschrijf de kleur, de karakteriserende kenmerken, en als het een vrij bekende jurk betreft: heeft u grote kans dat u niet de enige bent geweest in de zoektocht naar de jurk. De vraag is waarschijnlijk al eens eerder gesteld en vastgelegd op een forum, en de kans is groot dat de daadwerkelijke aanbieder van de jurk hierop heeft gereageerd met plaats van waar de jurk te verkrijgen is en de bijkomende kosten. Het gebeurt namelijk steeds vaker dat bedrijven fora’s zoals Elle, afspeuren op het web, om antwoord te geven op de vragen van de consument, omdat ze weten dat doelbewuste consumenten vaak via fora’s voor een antwoord zoeken! Goede tip om mee te nemen in het kopen van een jurk via het web.

Toffe dress
Verzendkosten
Tegenwoordig zijn er vele webshops die jurken ter verkoop aanbieden. De grote webshops versturen uiteraard deze jurkjes zelf via een door hun geïmplementeerde vervoerder met hun naam, maar de kleinere webshops, en vooral wanneer het om een wat onbekendere jurk fabrikant gaat, doen dit toch vooral via PostNL. PostNL vraagt doorgaans 6.95 per pakket. Grote kledingzaken met jurken vragen doorgaans 3.95 verzendkosten. De jurken kunnen dan bovendien teruggestuurd worden als de maat niet goed is, of de jurk gewoonweg niet bevalt. Vooral het kijken naar verzendkosten kan dus belangrijk zijn.

Materiaal
Het is altijd aan te raden om eens goed te kijken naar het materiaal waar de jurk van is gemaakt, vooral als het een onbekendere jurk betreft via het web. Bepaalde jurken worden nou eenmaal van minder goed materiaal gemaakt. Uiteraard zijn dit de goedkopere jurken. Maar het is wellicht aan te raden na te denken over het aanschaffen van een iets duurdere jurk via het web, omdat dan de kwaliteit van de stof ook beter zal zijn. In sommige goedkope jurken verschijnen namelijk na 2x wassen kleine gaatjes!

Deze gaatjes ontstaan niet met toeval. De plekken waar de gaatjes ontstaan zijn de plekken die doelbewust met stof dunner zijn gemaakt, zodat de jurk sneller kapot gaat en de consument sneller een nieuwe jurk zal kopen. Zeker bij het online aanschaffen van een jurk is het dus aan te raden eens goed te kijken naar de kwaliteit stof (en de prijs van de jurk natuurlijk) en mocht dit heel laag zijn, goed na te denken over het wellicht kopen van een iets duurdere jurk!